1:10 Offroad (Elektro buggy)


OMK har én offroadbane i med kunstgressdekke, av samme type som benyttes på mange fotballbaner. Både baneskiller og hopp kan flyttes rundt, slik at vi har mulighet til å variere layout fra år til år.

En stor fordel med kunstgress er at det gir vesentlig mindre dekkslitasje enn tradisjonelle baner av leire/grus. Bilene holder seg også vesentlig renere. Og er skånet for en del av slitasjen man opplever på leirebaner. Kunstgressbanen er kjørbar i nærmest alt slags vær. Dermed får man også et stort spekter av ulike kjøreforhold på denne banen. På regnvåt bane må man potensielt jobbe for å ikke snurre, mens man på tørr bane må ta det rolig for å ikke velte i svingene! Dette er med andre ord utvilsomt den banen/klassen som gir deg flest kjørbare dager i løpet av et typisk norsk år med «mye vær»! Det har til og med vært endel kjøring om vinteren, med eller uten snø!

Kunstgressbanen er bygget for elektrobiler i skala 1:10 eller mindre. Banen er bygget primært for elektrobuggy i skala 1:10. Dette med tanke på størrelse på hopp og banens bredde. Men både Short Course og Truck i skala 1:10 fungerer utmerket! Mindre biler med god bakkeklaring er velkomne til å prøve seg! Short Course bør vise noe ekstra hensyn, siden disse er både større og tyngre enn elektrobuggier. Nitro biler og større biler enn 1:10 er ikke tillatt, da disse sliter vesentlig mer på banen, og potensielt kan ødelegge hopp og baneskillere.

Så lenge brukerne bidrar til det løpende vedlikeholdet av banen, så kreves ingen kjøreavgift for denne banen. Kun gyldig medlemskap i OMK.

Vi tillater ett besøk med bil på banen før man må melde seg inn i OMK. Medlemskortet når du via Min Idrett, og du kan også ta et bilde av det på mobilen din så du alltid har det med deg.

Du finner banen bak mekkeområdet som vi deler med trackbanen (asfalt). Her finnes alt man kan forvente på en fullverdig og moderne RC bane! Romslige mekkebord med lys og strøm, pluss tilgjengelig trykkluft for rengjøring. Både mekkeområdet og kjøretårnet er under tak, slik at man kan holde seg tørr når det regner. Hele banen er også belyst, slik at kjøringen kan fortsette helt uten solas tilstedeværelse!

Banen er utstyrt med tidtakersystem, koblet opp mot internett. Ved kjøp av transponder kan du dermed få se dine rundetider umiddelbart!

Utenom selve kjøringen så har vi et positivt sosialt miljø her, og fyrer hyppig opp grillen! Hos oss er man velkommen både med og uten bil! Den beste måten å starte med RC på er faktisk å henge litt i miljøet før du kjøper noe som helst! Ved å stille noen enkle spørsmål kan du unngå å kjøpe katta i sekken!

For spørsmål eller hjelp relatert 1:10 offroad, send epost til:
elektro.offroad@oslomodellbilklubb.no