1:10 Offroad (Elektro buggy)


OMK har én offroadbane i med kunstgress-dekke, av samme type som benyttes på mange fotball baner. Både baneskiller og hopp kan flyttes rundt, slik at vi har mulighet til å variere layout fra år til år.

En stor fordel med kunstgress er at det gir vesentlig mindre dekk-slitasje enn tradisjonelle baner i leire/grus. Bilene holder seg også vesentlig renere; og er skånet for en del av slitasjen man opplever på leire-baner. Kunstgress-banen er kjørbar i nærmest alt slags vær. Dermed får man også et stort spekter av ulike kjøreforhold på denne banen. På regn-våt bane må man potensielt jobbe for å ikke snurre, mens man på tørr bane må ta det rolig for å ikke velte i svingene! Dette er med andre ord utvilsomt den banen/klassen som gir deg flest kjørbare dager i løpet av et norsk vær-år!

Kunstgressbanen er bygget for elektro-biler i skala 1:10 eller mindre. Banen er bygget primært for elektro-buggy i skala 1:10. Dette med tanke på størrelse av hopp, og banens bredde. Men både Short-Course og Truck i skala 1:10 fungerer utmerket! Mindre biler med god bakkeklaring er velkomne til å prøve seg! Short-Course bør vise noe ekstra hensyn, siden disse er både større og tyngre enn elektro-buggy. Nitro-biler og større biler enn 1:10 er ikke tillatt, da disse sliter vesentlig mere på banen, og potensielt kan ødelegge hopp og baneskiller.

Så lenge brukerne bidrar til det løpende vedlikeholdet av banen, så kreves ingen kjøreavgift for denne banen. Kun gyldig medlemskap i OMK.

Vi tillater ett besøk med bil på banen før man må melde seg inn i OMK. Be om oblat fra banken, og ta med medlemskortet på banen. Du finner banen bak mekke-området som vi deler med track-banen (asfalt). Her finnes alt man kan forvente på en fullverdig og moderne RC-bane! Romslige mekke-bord med lys og strøm, pluss tilgjengelig kompressor. Både mekke-området og kjøretårnet er under tak; slik at man kan holde seg tør igjennom en skur. Hele banen er også belyst, slik at kjøringen kan fortsette helt uten solas tilstedeværelse!

Banen er utstyrt med tidtaker-system, koblet opp mot internett. Ved kjøp av transponder kan du dermed få se dine rundetider umiddelbart!

Utenom selve kjøringen så har vi et positivt sosialt miljø her, og fyrer hyppig opp grillen! Hos oss er man velkommen både med og uten bil! Den beste måten å starte med RC på er faktisk å henge litt i miljøet før du kjøper noe som helst! Ved å spørre noen enkle spørsmål kan du unngå å kjøpe katta i sekken!

For spørsmål eller hjelp relatert 1:10 offroad, send epost til:
elektro.offroad@oslomodellbilklubb.no